יום שני, 21 בנובמבר 2011

למצוא מתכון שרימפס פשוט


אנשים רבים שעבורם הכשרות פחות חשובה, אוהבים מאד מתכון שרימפס טעים ואיכותי. רובנו לא רגילים להכין בבית ע"פ מתכון שרימפס, אלא ללכת למקום שמתמחה בהכנת מתכון שרימפס. למרות זאת, החלטנו לתת לכם פה מתכון שרימפס שהוא לא רק טעים ומיוחד - הוא גם פשוט מאד להכנה, ולא ייקח לכם יותר מ20 דקות עד שתוכלו לאכול אותו. אגב, לחובבי הכשרות, אך גם המטבח האקזוטי, אפשר להמליץ על מתכוני סושי שונים. יש היום לא מעט מתכוני סושי כשרים וטעימים מאד.

החומרים הדרושים
1/2 ק"ג של שרימפס, רצוי בגודל בינוני
2 כפות של שמן זית
2 עגבניות
שן שום אחת
צרור אחד של פטרוזיליה
1 כפית של חמאה
3 כפות עראק
מלח לפי טעם

אופן ההכנה
1.    ראשית יש כמה הכנות שצריך לעשות מראש כדי לעשות אוכל יפני כמו שצריך. באופן עקרוני, עדיף לקנות אתה שרימפס כאשר הוא כבר נקי, אבל אם הוא לא נקי - עליכם כמובן לנקות אותו במטבח שלכם.
2.    לאחר מכן, יש לקצוץ באופן דק את העגבניות ואת הפטרוזיליה.
3.    כעת, הגיע הזמן לטגן את השרימפס בתוך המחבת. הוסיפו שמן למחבת ושפכו את השרימפס פנימה. את השרימפס אין צורך לטגן זמן רב - תנו לכל חתיכה טיגון של דקה מכל צד.
4.    כעת יש להנמיך את הלהבה, ולהוסיף פנימה את שן השום הכתושה ואת חתיכות העגבניות הקצוצות. אפשר גם להוסיף מלח, אם כי לא חובה. יש לטגן על האש תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות. שימו לב שהשום לא נשרף תוך כדי.
5.    לאחר שלוש דקות יש להוסיף פנימה את כפות העראק, את הפטרוזיליה ואת החמאה. כעת יש לבשל הכל על המחבת למשך שלוש דקות נוספות. זהו זה, לאחר מכן פשוט מורידים הכל מהמחבת, נהנים ואוכלים ביחד עם אורז או פסטה - או אפילו כמו שזה. זהו מתכון שרימפס פשוט מאד וטעים מאד.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה