גם אתם חולים על ירקות? אין ספק שאנשים רבים אוהבים להכין מתכוני סלטים, משום שהם מכילים בתוכם את שני היתרונות הטובים ביותר של כל מתכון. מצד אחד - מתכוני סלטים הם פשוטים יחסית להכנה, ולא דורשים עבודה רבה במטבח. מצד שני, התוצר של מתכוני סלטים תמיד יוצא טעים במיוחד, ומתאים גם לארוחה אישית וגם לאירוח של עשרות אנשים. כמובן שאפשר להגיש סלט לצד מאפים מלוחים וטריים. מאפים מלוחים אפשר להכין בבית, ולהגיש אותם ברגע שהם יצאו מהתנור. הפעם מכל מקום, נציג בפניכם מתכון לסלט אורז עם פטריות ובצל.
החומרים הדרושים
2 סלסלות של פטריות פורטובלו
3 גבעולים של בצל ירוק
3 כוסות של אורז פרסי שבושל וקורר
2 כפות סויה
1 כף של שמן סויה
1/2 כפית שומשום
1 כף של חומץ רגיל/אורז
אופן ההכנה
1. במידה ולא בישלתם מראש את האורז, קחו כוס אחת של אורז פרסי לא מבושל (אורז פרסי! לא אורז לסושי כמו בסושי משלוחים) ובשלו על פי ההוראות שעל האריזה. אסור לשכוח לקרר את האורז המבושל לפני שמתחילים בהכנת המתכון.
2. יש לחתוך את הפטריות לרצועות של חצי סנטימטר, ולאחר מכן לחמם שמן סויה בתוך המחבת. לאחר שהשמן התחמם הוסיפו את הפטריות אל תוך המחבת, והקפיצו אותן. משך ההקפצה בין שתיים לשלוש דקות.
3. הוציאו החוצה את הפטריות המוקפצות, ואפשרו להן להתקרר במשך מספר דקות.
4. כעת אפשר לערבב את האורז עם כל שאר החומרים - שומשום, חומץ, סויה וכמובן הפטריות המוקפצות עצמן. אצל גבעולי הבצל הירקות אפשר לחתוך ולהוסיף בתוך האורז עצמו, או להפריד ולהניח בצורה שלמה מעל האורז - הכל לפי ההעדפה האישית שלכם. יש מי שאוהבים להוסיף ירקות נוספים לאורז כמו תירס או פלפלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה