מי מאיתנו לא אוהב מאפים מתוקים? מאפים מתוקים יכולים להיות קינוח נהדר לכל ארוחה משפחתית ולכל ארוחת חג. כמובן שבפסח יש צורך במאפים מיוחדים מאד. קינוחים לפסח צריכים להיות לא רק טעימים - אלא גם כשרים לפסח כמובן, על פי הכללים. גם אם אתם אוהבים לאכול לא רק קינוחים לפסח ואינכם מקפידים על הכשרות, סביר להניח שבארוחה המשפחתית יש כמה שומרי כשרות לחג. לכן, החלטנו להציג לכם מתכון פשוט מאד של קינוחים לפסח שקל מאד להכין. זהו מתכון של כדורי בוטנים, שמבטיח שאתם לא תבלו במטבח יותר מחצי שעה לכל היותר.
החומרים הדרושים
11/4 כוס אבקת סוכר
4 חלמונים של ביצה
200 גרם של בוטנים טחונים וכשרים לפסח
3 כפות של קמח מצה מהסוג הדק
1 כף מיץ תפוזים (לא חובה)
אופן ההכנה
1. יש לחמם מראש את התנור ל180 מעלות. לאחר מכן, יש להכניס למעבד מזון את כל החומרים היבשים - כוס אחת של אבקת סוכר, כל הבוטנים וכל הקמח מצה.
2. תוך כדי העבודה עם המעבד, יש לשפוך פנימה את החלמונים בזה אחר בזה, עד שאתם רואים שאתם מקבלים עיסה אחידה. אם אתם רוצים להוסיף כף של מיץ תפוזים, עשו זאת לאחר הוספת החלמונים.
3. את העיסה שקיבלתם הוציאו החוצה, והתחילו לגלגל לכדורים קטנים. אפשר כמובן לשחק עם הגודל של הכדורים, אך נהוג להגיש אותם בגודל קטן יחסית. את הכדורים שהכנתם, גלגלו באבקת הסוכר שהשארתם בצד, ברבע הכוס.
4. לאחר הגלגול, סדרו את הכדורים על תבנית אפייה, והכניסו אותם לתנור לחום בינוני בטווח בין 10 דקות ל15 דקות, עד אשר שהם מזהיבים. זהו זה - הכנתם קינוחים לפסח בזמן קצר במיוחד, והם גם יצאו טעימים במיוחד! הם יוצאים ממש אוכל יהודי מוכר, ולא כמו אוכל יפני שהוא תענוג בכל ימות השנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה