יום ראשון, 20 בנובמבר 2011

מתכוני אורז פשוטים



אין אדם שלא אוהב לאכול - והיום רבים גם אוהבים להכין אוכל. אנשים רבים נרשמים אל סדנאות בישול מקצועיות, על מנת ליהנות מהחוויה עצמה. סדנאות בישול הן הזדמנות נהדרת להפשיל שרוולים, ולנסות מתכונים שונים כמו לדוגמה מתכוני אורז. הכנה של מתכוני אורז במסגרת של סדנאות בישול יכולה להיות מהנה מאד, ואף להיעשות בשיתוף חברים, בני משפחה, שותפים לעבודה או כל קבוצה אחרת. יש סדנאות של כל סוג אוכל - מיהודי ועד אוכל יפני אנחנו מעוניינים להציג בפניכם מתכוני אורז, שאולי תיתקלו בהם במהלך סדנה, או שתוכלו להכין לבד בבית. זהו מתכון לקיצ'רי - האורז העיראקי המפורסם.

החומרים הדרושים
11/2 כוס של אורז
5 שיני שום
¾ כוס של עדשים אדומות
1 כף אחת גדושה של כמון
2 קישואים
3 כפות שמן לטיגון
2 עגבניות
1 כוס מים
1/2 כף רסק עגבניות (אפשר להכין אבל בכמות כזו עדיף לקנות)
מלח ופלפל לפי טעם

אופן ההכנה
  1. יש לשטוף את העדשים והאורז, ולאחר מכן להשרות אותם בתוך מים חמימים. זה הזמן להתחיל לקצוץ את העגבנייה לקוביות ואת הקישואים לרצועות דקות. גם את שיני השום יש לקצוץ.
  2. יש להתחיל לטגן את שיני השום. תוך כדי הטיגון של שיני השום, יש להוסיף פנימה את הכמון.
  3. לאחר מכן, יש להוסיף פנימה את העגבניות יחד עם הרסק עצמו, וגם לשפוך פנימה את המים. יש לתת לתבשיל לרתוח ולבעבע.
  4. כאשר אתם מזהים את הרתיחה, יש להוסיף פנימה את הקישואים, ולבשל עד אשר אתם מזהים ריכוך בקישוא.
  5. לאחר שהאורז והעדשים הושרו, יש לסנן אותם ולהוסיף אותם אל תוך הסיר. זה הזמן גם לתבל במלח ופלפל לפי טעם, ולהביא את המים למצב של אידוי.
  6. כעת יש להנמיך את הלהבה, לכסות בסיר את התבשיל ולהמתין כמחצית השעה. מומלץ באמצע לבצע ערבוב אחד באורז, על מנת לוודא שכל הטעמים נספגים. לאחר מכן אפשר להוריד את הסיר מהלהבה, ולהגיש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה