מחפשים מתכוני בורגול או מתכוני תפו"א? אין ספק שאתם בחברה טובה מאד. היום אנשים רבים מחפשים מתכוני בורגול לקראת אירוח, או מתכוני תפו"א, בנוסח מסעדות בהרצליה פיתוח אם הם פשוט רוצים לפנק את עצמם ואת המשפחה שלהם באוכל טעים במיוחד. הן מתכוני תפו"א והן מתכוני בורגול הם בריאים ומשביעים במיוחד. מדובר בשני סוגים של ירקות שנמצאים בשפע בארצנו, והם גם לא יקרים מידי. לכן, אפשר לצרוך אותם גם בצורה יומיומית למדי. הפעם נתמקד בהכנה של מתכוני תפו"א, אם לדייק - במתכון אחד של תפו"א מושלמים בתור תוספת או בתור מנה עיקרית למכורים....
החומרים הדרושים
500 גרם של תפו"א בגודל ננסי (יש לשטוף ולשמור על הקליפה)
75 גרם של חמאה
3 פלפלים אדומים בגודל גדול
2 כפות של שמן
2 בצלים גדולים
1 שום קטן
מלח, פלפל ורוטב טבסקו על פי טעם אישי
אופן ההכנה
- חתכו מראש את הבצלים לטבעות, ואת הפלפלים לרצועות דקות וארוכות.
- את תפוחי האדמה יש לבשל בבת אחת במים רותחים בתוך סיר. יש להוציא את תפוחי האדמה ברגע שאתם מזהים שהם רכים, אך עדיין נשארים שלמים (מכינים תפו"א ולא פירה).
- לאחר שהוצאתם אותם מהסיר, יש לחתוך את התפו"א לקוביות קטנות.
- בשלב הבא עוברים לטיגון. חממו את המחבת והמיסו עליה מחצית מכמות החמאה. טגנו על המחבת את הבצלים ואת הפלפלים, כל ירק בנפרד.
- לאחר מכן הכניסו את כפות השמן למחבת וטגנו את תפוחי האדמה עד אשר ישחימו. אל תטלטלו את המחבת ואפשרו לתפו"א להשחים.
- לאחר מכן העבירו את התפו"א לקערה, וערבבו אותם ביחד עם הפלפלים והבצלים. יש להוסיף בשלב זה את יתרת החמאה, המלח הפלפל והטבסקו - ולהגיש חם כמובן. בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה