ילדים אוהבים לעזור להוריהם במבטח ולהתנסות בהכנת מתכונים של מאכלים שהם אוהבים. ספרי בישול הוצאו ובהם ניתן למצוא מתכון לילדים המוסבר בשפה פשוטה וקלה ומפרט איזה מצרכים צריכים לכל מתכון ומה אופן ההכנה וזמן הבישול או האפיה.
לרוב הילדים יש את התפריט המוגדר של המאכלים אותם הם אוהבים. הם מתמקדים בעיקר בסוגי פסטות פשטידות ופיצות. בשנים האחרונות הוכנסה לתודעתם אהבת המטבח בדרך של תוכניות טלוויזיה וכתבות באתרי האוכל הרבים המפורסמים באינטרנט.
ילדים אוהבים בעיקר דברים מתוקים ובמתכוני מתוקים ניתן לצפות, בתוכניות האפייה בטלוויזיה או במחשב. בשנים האחרונות נפתחו סדנאות בישול ואפיה המיוחדים לבני הגיל הצעיר והם מתנסים בהכנת מאכלים שונים.
באחד מערוצי הטלוויזיה המסחרית בישראל יש תוכנית הנקראת בית ספר לשפים צעירים. בתוכנית זו מלמד שף בוגר ומקצועי את הילדים כיצד להכין מתכון לילדים תוך הסבר איזה חומר גלם כדאי להכניס בכל מאכל.
את מתכוני המתוקים מלמד קונדיטור מהמפורסמים בארץ והוא מתמקד בשידורים מיוחדים לילדים במתוקים אותם הם אוהבים.
כמו לחובבי הבישול המבוגרים כך גם לילדים המתעניינים בתחום הוצאו ספרי בישול עם מתכוני ילדים הקלים להכנה ושילדים אוהבים, כמו פיצה, פתיתים, פסטות , סושי ועוד. גם בתחום מתכוני מתוקים הוצאו מספר ספרי אפיה וקינוחים. בספרים אחדים יש אפילו פירוט של מחבר הספר, לצד המתכון לילדים ומתכוני המתוקים, של הערך הבריאותי כל המצרכים במתכון. מתכוני מתוקים לא חייבים להיות אך ורק משוקולד. אפשר להכין קינוחים ודברי מאפה משולבים בפרי ובכך להפחית את כמות הסוכריים.
תפוסתם המלאה של בתי הספר לבישול ואפיה, כדוגמת בי"ס תדמור בהרצלייה ואחרים המפוזרים בכל הארץ, מוכיחה על התעניינות של צעירים רבים בענף האוכל. בוגרי בתי הספר הופכים לסו שפים של השפים הראשיים בבתי מלון ומסעדות. לאחר התמחות הם הופכים לשפים בפני עצמם.
לרוב הילדים יש את התפריט המוגדר של המאכלים אותם הם אוהבים. הם מתמקדים בעיקר בסוגי פסטות פשטידות ופיצות. בשנים האחרונות הוכנסה לתודעתם אהבת המטבח בדרך של תוכניות טלוויזיה וכתבות באתרי האוכל הרבים המפורסמים באינטרנט.
ילדים אוהבים בעיקר דברים מתוקים ובמתכוני מתוקים ניתן לצפות, בתוכניות האפייה בטלוויזיה או במחשב. בשנים האחרונות נפתחו סדנאות בישול ואפיה המיוחדים לבני הגיל הצעיר והם מתנסים בהכנת מאכלים שונים.
באחד מערוצי הטלוויזיה המסחרית בישראל יש תוכנית הנקראת בית ספר לשפים צעירים. בתוכנית זו מלמד שף בוגר ומקצועי את הילדים כיצד להכין מתכון לילדים תוך הסבר איזה חומר גלם כדאי להכניס בכל מאכל.
את מתכוני המתוקים מלמד קונדיטור מהמפורסמים בארץ והוא מתמקד בשידורים מיוחדים לילדים במתוקים אותם הם אוהבים.
כמו לחובבי הבישול המבוגרים כך גם לילדים המתעניינים בתחום הוצאו ספרי בישול עם מתכוני ילדים הקלים להכנה ושילדים אוהבים, כמו פיצה, פתיתים, פסטות , סושי ועוד. גם בתחום מתכוני מתוקים הוצאו מספר ספרי אפיה וקינוחים. בספרים אחדים יש אפילו פירוט של מחבר הספר, לצד המתכון לילדים ומתכוני המתוקים, של הערך הבריאותי כל המצרכים במתכון. מתכוני מתוקים לא חייבים להיות אך ורק משוקולד. אפשר להכין קינוחים ודברי מאפה משולבים בפרי ובכך להפחית את כמות הסוכריים.
תפוסתם המלאה של בתי הספר לבישול ואפיה, כדוגמת בי"ס תדמור בהרצלייה ואחרים המפוזרים בכל הארץ, מוכיחה על התעניינות של צעירים רבים בענף האוכל. בוגרי בתי הספר הופכים לסו שפים של השפים הראשיים בבתי מלון ומסעדות. לאחר התמחות הם הופכים לשפים בפני עצמם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה