אחרי חורף קר, גשום וארוך (עם כמה שחורף בארץ יכול להיות קר, גשום וארוך), מגיע יום אחד לקראת סוף ינואר, בו המבול עוצר מלכת ונותן כבוד לעצים שחוגגים יום הולדת. לא בכדי, בשיר הילדים הידוע מזמרים ש "ובשבט חמה הפציעה ליום אחד". יום אחד, בחודש שבט, אנו חוגגים את ראש השנה לאילנות ומשאירים בצד ולו לכמה שעות, את קופסת השקיות עם שלל הטעמים, עליה כתוב בגדול תה.
מספר כוסות התה החם שמתמלאות ומתרוקנות כלעומת שהוגשו, רק הולך וגדל מדי שנה. העובדה שישנם שלל סוגי תה רק מעניק לכל מי שמרגיש את כאב הגרון מחלחל לו בתוך הצוואר, לטעום מהאפשרויות הרבות העומדות בפניו. תה ירוק ותה אדום, עם לימונים או עם היביסקוס, עם לואיזה או עם נענע, צ'אי או ארל גריי. מספר האופציות, בשילוב העובדה שתה אינו מצרך יקר בהשוואה לשאר מוצרי הבסיס אותם אנו צורכים מדי יום, מוביל לכך שאין כמעט אדם, בעיקר במהלך החורף, שלא שותה לפחות כוס אחת של המשקה המהביל.
ואז מגיע ט"ו בשבט. אז נכון, כשהשמש מבצבצת מבעד לעננים רוב האנשים כבר מאפסנים את כל שקיות התה לחורף הבא, אבל מוציאים מהמקרר את הפיוז-טי, נסטי או כל תה קר אחר, כדי שיהיה עם מה להוריד בגרון את הפירות היבשים. תאנים, תמרים, שזיפים- הכל ניתן לשלב בשלל מתכונים לט"ו בשבט הפרושים לנגד עינינו. החל ממנות עיקריות כמו תבשילי בשר בתאנים ומשמשים מיובשים או עוף עם תפוזים וערמונים, דרך תוספות כמו אורז עם חמוציות וקשיו או סלט כרוב עם תפוחים ושזיפים ועד קינוחים כמו עוגיות קוואקר עם תמרים ואגוזים או עוגת שוקולד עם קליפות הדרים. מגוון מתכונים לט"ו בשבט ישנם שרק מחכים לנו לנסות ולבשל אותם ולא פחות חשוב- או אפילו קצת יותר חשוב- לטעום אותם.
תה עם נענע או צ'אי עם חלב?
מספר כוסות התה החם שמתמלאות ומתרוקנות כלעומת שהוגשו, רק הולך וגדל מדי שנה. העובדה שישנם שלל סוגי תה רק מעניק לכל מי שמרגיש את כאב הגרון מחלחל לו בתוך הצוואר, לטעום מהאפשרויות הרבות העומדות בפניו. תה ירוק ותה אדום, עם לימונים או עם היביסקוס, עם לואיזה או עם נענע, צ'אי או ארל גריי. מספר האופציות, בשילוב העובדה שתה אינו מצרך יקר בהשוואה לשאר מוצרי הבסיס אותם אנו צורכים מדי יום, מוביל לכך שאין כמעט אדם, בעיקר במהלך החורף, שלא שותה לפחות כוס אחת של המשקה המהביל.
פירות, פיצוחים ושלל מתכונים לט"ו בשבט
ואז מגיע ט"ו בשבט. אז נכון, כשהשמש מבצבצת מבעד לעננים רוב האנשים כבר מאפסנים את כל שקיות התה לחורף הבא, אבל מוציאים מהמקרר את הפיוז-טי, נסטי או כל תה קר אחר, כדי שיהיה עם מה להוריד בגרון את הפירות היבשים. תאנים, תמרים, שזיפים- הכל ניתן לשלב בשלל מתכונים לט"ו בשבט הפרושים לנגד עינינו. החל ממנות עיקריות כמו תבשילי בשר בתאנים ומשמשים מיובשים או עוף עם תפוזים וערמונים, דרך תוספות כמו אורז עם חמוציות וקשיו או סלט כרוב עם תפוחים ושזיפים ועד קינוחים כמו עוגיות קוואקר עם תמרים ואגוזים או עוגת שוקולד עם קליפות הדרים. מגוון מתכונים לט"ו בשבט ישנם שרק מחכים לנו לנסות ולבשל אותם ולא פחות חשוב- או אפילו קצת יותר חשוב- לטעום אותם.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה